1 Ekim 2016 Cumartesi

BAZI TERİMLER VE EKSTRA BİLGİLER(BOOLEAN-TRANSİSTÖRLER-SNAPDRAGON)

Boolean

       İçinde bilgisayar bilimleri, Boolean veri türü bir veri türü, iki değer (genellikle gösterilen doğru ve yanlış), amaçlanan temsil edilen gerçek değerleri olan mantık ve Boole cebri.

O adını George Boole, kim önce tanımlanmış bir cebirsel sistemin mantığı 19. yüzyıl ortalarından. Boolean veri türü öncelikle ilişkili koşullu ifadeler, izin farklı eylem ve değişim kontrol akışı olup olmadığına bağlı bir programcı tarafından belirtilen Boolean koşulu değerlendirir için true veya false. Bir özel durum bir daha genel mantıksal veri türü; mantık her zaman Boolean olmak zorunda değildir.

 
Transistörler

      Geçirgeç veya transistör girişine uygulanan sinyali yükselterek gerilim ve akım kazancı sağlayan, gerektiğinde anahtarlama elemanı olarak kullanılan yarı iletken bir elektronik devre elemanıdır. BJT (Bipolar Junction Transistor) çift birleşim yüzeyli transistördür. İki N maddesi, bir P maddesi (NPN) ya da iki P maddesi, bir N maddesi (PNP) birleşiminden oluşur. Transistör üç kutuplu bir devre elemanıdır. Devre sembolü üzerinde orta kutup Base (B), okun olduğu

kutup Emitter (E), diğer kutup Collector (C) olarak adlandırılır. Base akımının şiddetine göre kollektör ve emiter akımları ayarlanır. Bu ayar oranı kazanç faktörüne göre değişir. Transistörler elektronik cihazların temel yapı taşlarındandır. Günlük hayatta kullanılan elektronik cihazlarda birkaç taneden birkaç milyara varan sayıda transistör bulunabilir.

Snapdragon

 Qualcomm tarafından akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar için tasarlanan bir mobil çip üzerinde sistemdir.

Scorpion (Akrep) takma isimli Snapdragon SoC, Qualcomm'un kendi tasarımıdır. Snapdragon işlemci Cortex-A8 çekirdekliARM ile benzer özelliklere sahiptir ve ARM v7 komut

kümesine dayanır. Ancak teorik olarak multimedya bağlantılı SIMD işlemleri için çok daha yüksek

bir performansa sahiptir.

Her Snapdragon SoC 720p HD video veya yonga setine bağlı olarak 1080p HD video oynatabilir


veya kayıt edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder