9 Ekim 2016 Pazar

İşlemci Kıyaslama

İşlemci Kıyaslama


İşlemci:

Laptopların hızını ve gücünü belirleyen en önemli birimdir. Laptopunuzu kullanma amacınıza uygun olarak seçim yapmanız faydalıdır. İşlemci yongalarında karşımıza çıkan iki marka vardır. Amd ve Intel. Her iki markanında performans testlerinde birbirini karşılayan modelleri vardır. Intel işlemciler daha yaygın ve bilinir durumdadır. Fakat bu Amd işlemcilerin kötü veya düşük performanslı olduğu anlamına gelmez.

Amd A8 dört çekirdekli işlemciler birden fazla işlem gücü ve yüksek multimedia kullanıcıları için idealdir. Amd E300 ve Athlon çift çekirdekli işlemciler ev, internet kullanımı için uygundur ve ucuz fiyatlara sahiptir. Intel işlemciler ev,internet,hafif uygulamalar için Celeron ve Pentium işlemcilere sahiptir. Uygun fiyatlı hızlı ve güçlü işlemci tercih edenler Intel Core i3 laptopları satın almaktadır. Oyun tutkunları ve multimedia kullanımı için Turbo Boost teknolojisine sahip en popüler Core i5 ve Core i7 işlemci seçenekleri bulunur.



 






Intel Skylake İşlemciler

2015 yılı sonuna kadar Intel Skylake serisi işlemcileri piyasaya sürmüştü. Bir çok
marka  laptop,  masaüstü  bilgisayar  ve  all
in  one
pc  lerde
Skylake
işlemciyi kullanmıştır. 2016'nın  ilk  çeyreğinde
en  son  seri
olan Intel
Skylake
işlemcilerlaptoplarda   kullanılmaya   başladı. Teknolojinin   önemli güncellemeleri
arasında            olan             Skylake             işlemciler             bize             ne             kazandıracak?

İşlemci üreticisi Intel, Skylake ürünlerini dört ayrı kategoride satışa sunmuştur. Daha düşük güç tükemini ve daha yüksek performansa sahip Skylake işlemciler DDR4 bellekleri desteklemektedir.

Skylake Y serisi işlemciler (Core M) tablet pc veya ikisi bir arada laptoplarda kullanılmaktadır. Core M işlemciler Core M3, Core M5, Core M7 olarak kategori

edilmiştir. Bu
işlemcilerde
Intel  HD  515
grafik  çipi  kullanılmıştır. Özellikle
MacBook
12"
serisi
ürünlerde
bu
işlemciler
kullanılmaktadır.

Skylake U serisi işlemciler ince, kolay taşınır ultrabook ve mini bilgisayarlar için kullanılır. Skylake U serisi işlemcilerde Celeron, Pentium, Core i3, Core i5, Core i7 kategorileri yer alır. Bu işlemcilerde Intel HD 520 grafik işlemcisi daha önceki işlemcilerden yüzde 30 daha yüksek performas sunar. Güç tüketimi yenilendiği için yaklaşık bir saat daha fazla şarj süresi olacaktır.

Skylake H serisi işlemciler yüksek performans tercih edenlerin seçimi olacaktır. Oyuncu laptoplarında ve multimedia çalışması yapanların ihtiyacını karşılayacaktır. H serisi işlemciler Intel Iris grafik işlemcisi ve yüksek performans için eDRAM bellek kullanmaktadır.



İşlemci Kıyaslama Tablosu:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder